Koomikko! Tarjoa sisältöäsi

Lenkkeilijöille!

Korona perui kaikki stand up -keikat tältä keväältä ja kesältä. Samalla kun keksit uusia juttuja päätä&pahkaa, voit tavoittaa uutta yleisöä helpolla, hauskalla ja ainutlaatuisella tavalla! Race Peps -appi tarjoaa lenkkeilijöille audiosisältöä hauskasti juoksun lomassa. Race Peps ei ole podcast-appi, vaan tsemppaussovellus juoksijoille, joka toistaa paikkaan tai kuljettuun matkaan sidottuja viestejä. Lue lisää alta!

Mikä on Race Peps?

Race Peps on kannustussovellus juoksukisaan osallistuville

Alun perin Race Peps on kehitetty juoksijoille, jotka osallistuvat juoksukisoihin. Juoksijan kamut voivat lähettää juoksijalle omia terkkujaan, ja juoksija kuulee nämä tsemppaukset ja muut kettuilut kisaa juostessaan. Viestejä voi lähettää ennakkoon tai livenä kisan aikana. Viestit voivat olla kirjoitettuja tai äänitettyjä.

No nyt kun kaikki juoksukisat on peruttu, niin viriteltiin Race Pepsistä tuollainen Virtual Run -työkalu. Eli sen sijaan, että kamut voivat lähettää viestejä, niin matkan varrelle voidaan ennakolta asettaa viestejä, joita toistetaan juoksijalle hänen juostessaan lenkkiä. Ja nämä viestit eivät ole vain paikkaan sidottuja, vaan vaihtoehtoisesti matkaan, eli juoksija voi juosta missä vaan, ja asetetuin väliajoin appi toistaa halutun ääniklipin. Ja viesteinä voi taas olla joko kirjoitettuja viestejä tai sitten ennalta tuotettuja ja äänitettyjä audiotiedostoja, mahdollistaen mitä vaan audiotuotantoa.

Mihin sisällöntuottajia nyt tarvitaan?

Race Pepsin virtuaalilenkit ovat oiva tilaisuus tavoittaa uutta yleisöä ja hauskuuttaa ihmisiä uudella ja ainutlaatuisella tavalla. Race Pepsiin tehdään erikestoisia (tai -matkaisia) pieniä “virtuaalikeikkoja”, joita juoksija kuuntelee juostessaan. Tarkoitus ei ole olla äänessä koko aikaa, vaan sisältöä tirskautetaan juoksijalle aina tietyn väliajion, ytimekkäästi ja ehkä tarinankerronnallisesti. Aihe on vapaa, ainoina reunaehtoina on tekninen konsepti, eli mitä vaan audiota voidaan asettaa toistumaan missä tahansa vaiheessa matkantekoa (mitataan siis kuljettua matkaa ja toistetaan klippejä suunnitelman mukaisesti). Sisältö voi olla silkkoja vitsejä tai vaikka hassua tietovisaa tai joku hitaasti mutta varmasti etenevä hauska tarina. Matkalle voidaan myös sisällyttää erilaisia tehtäviä, joita juoksijaa pyydetään ensin tekemään, sitten dokumentoimaan valokuvaamalla ja lopuksi todentamaan se omassa some-feedissään jollain hauskalla hashtagilla. Ja ehkä innokkaimpia voisi jotenkin myös palkita.

Maksaako jotain?

Ei maksa kenellekään mitään, tarkoitus olisi talkoilla painaa. Appi on täysin ilmainen ja reitit täysin ilmaisia juoksijoille. Samaa tässä vaiheessa odotetaan myös sisällöntuottajilta. Sen sijaan uutta yleisöä ja uutiskynnyksen ylitystä uudenlaisen konmspetin merkeissä on luvassa. Jatkossa, jos käyttäjämäärät kasvavat, niin viestien sekaan voi ujuttaa vähän sponsorisisältöä ja sitten jaetaankin rahoja antikristillisesti. Eikä meillä tässä ole mitään koiraa tai anoppia haudattuna, tahdomme sovelluksellemme vain käyttöä.

Entä käytännössä?

Jos kiinnostuit, ole yhteydessä meihin, niin jutellaan lisää. Käytännössä annetaan ajatusten lentää ja suunnitellaan miten edetään. Saadaan tehtyä joku viitekehys, missä toimitaan ja loppu onkin tuottajan taiteellista vapautta ja tekniikkahommat hoituvat täällä päässä. Reitit saadaa julkaistua oitis ja sitten vaan porukalle tossua toisen eteen. Mitään erityistä studiota ei ole käytössä, joten helpoimmillaan kerrotaan tarinat nauhalle ja täällä editoidaan klipit ja homma on siinä.

Jatkot

Syksyllä juoksukisat alkavat taas pyöriä ja tekeillä on paljon hauskoja uusia toimintoja juoksijoille ja heidän kamuilleen. Yhtenä

Using Race Peps at the Bath Half Marathon is completely FREE.
Download Race Peps now:

Heres how to set things up:

And heres how friends can do their thing:

Some tips and hints to make everything perfect:

  • Share this tutorial video with friends: https://vimeo.com/333705325

  • Friends do not need to download app or even register to anywhere! They just open your friends.racepeps.com link, which is a unique magic link to your event. In that link, your friends will send their messages and see your live location on the course.

  • Friends won’t ever see other friends messages – and neither can you before the race. After the race, just log in to runner.racepeps.com to read and listen all your messages.

  • You can place messages to yourself too! After creating the race, browse and log in to runner.racepeps.com, choose your race, click “Add own messages”. Then click a point on the course and write a note to self – in whatever language. Currently, this works best on a desktop browser.

  • On the Race Day, open the app, choose your race, and tap GO! Race Peps won’t drain your battery! Also you can listen to music etc. and use trackers just like normal.

  • We would love to hear your feedback! No matter if it is before or after or even during the race! We have just scratched the surface of making running races social again, and we have some lovely features planned for you! Send your message via the contact form or Facebook / IG page or however you choose to! Maybe another sentence with an exclamation mark! Yes.